Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

133. Brexit



Λοιπόν η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να βγει από το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι». Χτες πρωινιάτικα μου γεννήθηκε η επιθυμία να ξεκινήσω τη μέρα με ένα full British breakfast, που όταν το ‘φαγα πρώτη φορά στο Λονδίνο, ήθελα να ξανακοιμηθώ για 14 ώρες. Στην Ελλάδα όμως με 32 βαθμούς, δε λέει, πας για καρδιακό.

Φυσικά στη Βρετανία δεν έλαβε χώρα η μαλακία που ζήσαμε εδώ πέρσι , δηλαδή δημοψήφισμα σε μια βδομάδα και με ερώτημα , που δεν είχε νόημα. Γιατί αν είχε, ο Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί ή να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καλή ώρα τα Εγγλεζάκια.
Οι Βρετανοί ρώτησαν ευθέως : Μέσα ή  Έξω; Και ο κόσμος  απάντησε «Out!».
Για  μήνες αναλυτές ,δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εξέθεταν απόψεις και τα επιχειρήματά τους. Νορμάλ πράματα. Τις τελευταίες μέρες όμως , έπαθαν όλοι –κι από τις δύο πλευρές- σύνδρομο Λαφαζάνη, Βούλτεψη και Άδωνη. Βγήκε κι ο Τουσκ κι είπε το ανεπανάληπτο , πως ένα Brexit Θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του δυτικού πολιτισμού” κι έδεσε το σιρόπι. Όπως Ελλάντα ένα πράμα! 

Καλά, γιατί μιλάν οι Βρυξελλιώτες , όταν ψηφίζουν οι λαοί; Δεν κατάλαβαν ακόμη, πώς εξελίσσεται το πράγμα, όταν μιλάνε; Αλλά κι αυτές οι κυβερνήσεις τι τα θέλουν δημοψηφίσματα και εκλογές; Να μας  διορίζει η Μέρκελ , ο Σόιμπλε ή ο Σούλτζ έναν ανθύπατο εκεί πέρα ,να μη χάνουμε και τα μπάνια μας. Ή να ακυρώνεται 
 αυτομάτως το αποτέλεσμα, αν δεν αρέσει . Ουφ !

Τέλος πάντων εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι πως , υπάρχουν και εις τας Ευρώπας  κωλόχαρτοι. Πολιτισμένοι όμως! Το τελευταίο 20ήμερο τα αγγλικά μέσα έπαιξαν ό,τι τρομολάγνο δεν σκέφτηκε ο σκάι και το μέγκα! Σε βαθμό που οι ψηφοφόροι του Brexit, άρχισαν να τρολάρουν με θεϊκά  memes, που λες και τα έγραψαν Έλληνες. Οι δε πολιτικοί ,που ήταν υπέρ του IN , έδωσαν τα ρέστα τους!
Το πιο ωραίο , αν πράγματι το είπε ο Κόρμπιν των Εργατικών, είναι αυτό! «Δεν μπορείς να είσαι λεσβία ή gay,αν η Βρετανία βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Καλά είναι δυνατόν να ειπώθηκε κάτι τέτοιο στην Αγγλία; Που οι μισοί αρχηγοί κομμάτων είναι ανοιχτά gay; Ελπίζω να ήταν κακή απόδοση των λεγομένων του.

Οκ, όλοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις ψήφους των ΛΟΑΤ. Και πρώτος ο Μπόρις Τζόνσον. Εδώ και 1 μήνα όμως πλήθαιναν τα άρθρα ( εδώ, εδώ κι εδώ μερικά)  που ανέλυσαν ,τι θα συμβεί στους ΛΟΑΤ, αν ψηφίσουν Brexit. Λιμός και καταποντισμός, αδερφές μου!

Σοβαρά τώρα, δεν ξερω, πώς θα εξελιχθεί αυτό το αποτέλεσμα.  Οι Βρυξελιώτες παριστάνουν τις σκληρές γκόμενες. Κι απ’ την άλλη κοιτάνε, μήπως θα μπορούσε να Τσιπροποιηθεί η φάση , κοινώς kolotoumpa! Το παλεύουν με χίλιους τρόπους. Και δω φαίνεται, πόσο χέστηκαν. Όμως τόσο οι εγχώριοι ,όσο και οι έξωθεν μενουμευρωπίτες δεν έχουν καταλάβει κάτι: Οι Βρετανοί δεν είναι Έλληνες. Και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι Ελλάδα.
Και τέλος τέλος, όταν η ίδια η μητρόπολη του νεοφιλελευθερισμού λέει out, γιατί  ως χώρα έχει άλλα συμφέροντα , δεν γίνεται αντιληπτό, πως είναι αδύνατον να μεταβληθούν όλοι οι ηγέτες σε πουτανάκια της Μέρκελ; Τους πήρανε χαμπάρι πια ,δεν ακούνε τα γέλια;                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: