Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

56.με την ελπίδα..



Στη θητεία αυτής της κυβέρνησης έχουμε υποστεί όλοι πολιτικές που μας γύρισαν πολύ πίσω. Οι λεσβίες ,οι gay κι οι τρανς, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κατακτήσει  δικαιώματα, εδώ λοιδορούνται , εκφοβίζονται κι αποτελούν μια αόρατη μειοψηφία. 

Με την ελπίδα
-να πάψουμε να είμαστε εσωστρεφείς και να πιστέψουμε στη δύναμή μας,  αριθμητική και ποιοτική.
 -να διαμορφώσουμε ένα δυνατό κίνημα με σοβαρούς εκπροσώπους, που μπορούν να συζητούν με ιθύνοντες .
-να κατανοήσουμε, πως πρέπει να διεκδικούμε από όλο το πολιτικό φάσμα και να μην κρεμιόμαστε από ευκαιριακές ψηφοθηρικές υποσχέσεις .
-να καταλάβουμε πως είναι ιστορικό λάθος να προσμένουμε από έναν «φωτισμένο πολιτικό» να προωθήσει διεκδικήσεις μας.
-να μάθουμε , ποιοι και γιατί ,παγκοσμίως ,έκαναν ανατροπές και θεσμοθέτησαν lgbt δικαιώματα.
-να διδάσκονται κάποτε τα παιδιά πως ανάμεσα στα θύματα του ναζισμού, υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες gay και πως υπάρχουν κι άλλου τύπου οικογένειες.
Ας επιλέξουμε με νου, ηρεμία και σύνεση ικανότερους πολιτικούς ηγέτες κι αντιπροσώπους.  


Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις μου , εύχομαι να εκλεγούν οι δύο ανοιχτά ΛΟΑΤ υποψήφιοι (Παπανικολάου Κατερίνα, Α’ Θεσσαλονίκης και Γιατρομανωλάκης Νικόλας, Α’ Αθήνας) αλλά κι όσοι με παρεμβάσεις έχουν προωθήσει διεκδικήσεις .
Ξέρω τι εκφράζει ο Θεοδωράκης και το ποτάμι του. Εύχομαι όμως να εκλεγούν οι δύο νέοι άνθρωποι του κόμματός του, που εκτίθενται και κατεβαίνουν στην πολιτική δηλώνοντας ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. 

Είναι λάθος να υιοθετούμε τη ρητορική  και τι έγινε που είναι «gay υποψήφιος». Είναι απλά δυο νέοι πολιτικοί , που δεν κρύβουν, πως είναι gay και λεσβία. Είναι ελεύθεροι να το δηλώνουν. Λες και είναι in στην Ελλάδα να δηλώνει κάποιος λοατ , γιατί θα κερδίσει ψήφους…Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι οι gay κι όλες οι λεσβίες πολιτικοί να δηλώνουν ανοιχτά τον προσανατολισμό τους. Αλλά αυτοί το κάνουν! Στην πιο ομοφοβική χώρα! Και τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί είναι οι πρώτοι. Μακάρι και σε άλλα κόμματα ,να υπήρχε έστω ένας ανοιχτά lgbt υποψήφιος πανελλαδικά, για να ενημερώνεται ο κόσμος και να αρχίσει να δέχεται την ιδέα.
Καλό βόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: