Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

55. αμερικανιές



“Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να απορρίπτουμε προσβλητικά στερεότυπα για μουσουλμάνους ,η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μοιράζονται τη δέσμευσή μας για ειρήνη.  Αυτός είναι ο λόγος που μαχόμαστε για ελευθερία του λόγου και υπερασπιζόμαστε πολιτικούς κρατουμένους και καταδικάζουμε διώξεις γυναικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων ή ανθρώπων που είναι λεσβίες, gay, αμφισεξουαλικοί, τρανσεξουαλς! Το κάνουμε αυτό , όχι μόνο επειδή έχουν δίκιο, αλλά επειδή μας κάνουν πιο ασφαλείς.” 

(Απόσπασμα από την χτεσινή ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο. Η ομιλία αυτή είναι μια έκθεση για την κατάσταση της χώρας , τα επιτεύγματα και τις προτεραιότητες. Είναι το μήνυμα του προέδρου προς το λαό)

Στο τέλος της πρότασής του σηκώθηκαν όλοι και χειροκρότησαν …Ανώτατοι δικαστές, υπουργοί, γερουσιαστές, ο αντιπρόεδρος. Να κάτι τέτοιες «αμερικανιές» είναι που με κάνουν να αναρωτιέμαι , πόσο προοδευτικοί είναι δικοί μας πολιτικοί «στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία» ,μόνο στα λόγια κι όταν έρχεται η ώρα των έργων…κάνουν γαργάρα όσα υπόσχονται, πριν εκλεγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: