Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

48. "miracles story"


 Εκείνος είχε μία μόνο σχέση με μια κοπέλα που διήρκησε έξι χρόνια και λέει πως ,αν δεν ερωτευτεί, δεν προχωρά σε ερωτικές επαφές. Εκείνη πάλι  είχε τρεις σχέσεις  με κοπέλες ως τώρα κι επιδιώκει, όποτε της δοθεί η ευκαιρία, να κάνει σεξ κι ας μην είναι ερωτευμένη. Όταν εκείνη μιλά για κανα «τρελό γκομενάκι» , που γνώρισε ,εκείνος  χαμογελά συγκαταβατικά.

Συγκρατημένο κι ολιγόλογο παιδί, ο Γιάννης . Άνεργος μα χωρίς οικονομικά προβλήματα. Ο ιερέας πατέρας του, έχει αποταμιεύσεις και τον ενισχύει.. Του αρέσουν τα τατουάζ κι έχει ένα εκθαμβωτικό από τον αριστερό ώμο ως την παλάμη. Αυθόρμητη κι εκφραστική η Μαρία. Εργάζεται, αλλά έχει οικονομικά προβλήματα. Ο εργάτης πατέρας της δεν αποταμίευε  και τα τατουάζ δεν της αρέσουν πάνω της.

-«Πότε ένιωσες ,πως αυτό που σου συμβαίνει είναι ένα θαύμα;», ήταν η ερώτηση που ετέθη στην παρέα. Ένας είπε για μια στραβοτιμονιά σε δρόμο σκοτεινό ,όπου ένας άγνωστος τον βοήθησε να βγει απ’ το χαντάκι και μετά εξαφανίστηκε. Ο Γιάννης είπε πως πήγε κάπου πρώτη φορά κι ένας άγνωστος του μίλησε για γεγονότα, που είχαν συμβεί στο παρελθόν.  Η Μαρία είπε πως προσφέρθηκε να βοηθήσει μια άγνωστη , να μετακομίσει από τον πρώην της και μετά από δυο ώρες βρέθηκαν να κάνουν σεξ στο πάτωμα ακούγοντας Jim Morrison . Καθένας και το θαύμα του..

Περπάταγαν αργά οι δυο τους στην ερημιά της κοιμισμένης πόλης . «Πώς τα καταφέρνεις; Σε θαυμάζω..» ακούστηκε ο Γιάννης διστακτικά. Η Μαρία κοντοστάθηκε απορημένη. Σκέφτηκε, πως τούτη η περίοδος, ήταν η πιο ελεεινή της ζωής της και δεν κατάφερνε τίποτα. «Τι εννοείς;» ρώτησε. «Πώς καταφέρνεις να σε αποδέχονται;» ψιθύρισε ο Γιάννης ξέπνοα. Το βλέμμα του θύμιζε επίμονο επαίτη. «Δε φοβήθηκες μη χάσεις τους φίλους σου;» Ύστερα χαμήλωσε τα μάτια του και πρόσμενε.

«Μπα!» ,απάντησε εκείνη. « Δέχεται άνωση το πουστριλίκι, αγόρι μου! Θα έβγαινε στην επιφάνεια. Όποιος δε με γουστάρει , κολυμπάει παραπέρα». Γέλασαν κι οι δυο κι απόμειναν σιωπηλοί για κάμποσο . Συνέχισαν να περπατούν αργά. Ίσως, κάτι θαύματα πέρα από πίστη, θέλουν χρόνο και πόνο ,για να συμβούν. «Θες μήπως να μου πεις κάτι;» ρώτησε σιγανά εκείνη κοιτάζοντας το δρόμο εμπρός της. Εκείνος αρνήθηκε και δεν επέμεινε. Του είπε όμως πως κι εκείνη τον θαυμάζει πολύ.
-«Που έπεισες τον παπά, ότι δεν είναι αμαρτία να κάνεις μισό στρέμμα τατουάζ, ρε συ!».
Ε, αυτό ήταν εύκολο!», είπε γελώντας  δυνατά ο Γιάννης κι η Μαρία δε ρώτησε ,ποιο θα ήταν το δύσκολο.…
........................................................................................................................................
Στο βίντεο η μοναδική Wanda Sykes ,  σατιρίζει,  πώς θα ήταν ,αν έκανε coming out στους γονείς της ως μαύρη, γιατί έχει δηλώσει  πως ευκολότερο είναι  να είσαι μαύρη παρά λεσβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: