Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

36. ρεαλισμός και Ποίηση


Ας είμαστε ρεαλιστές. Απλά ίσως η γενιά μας να μη γευτεί πλήρως την ισότητα. Ο κόσμος όμως δεν πάει πίσω ό,τι κι αν λένε Σαρκοζύ , Μπακογιάννη και κάθε συντηρητικός ,για να κερδίσουν ψήφους ακροδεξιών, θρησκόληπτων και φοβικών. Οι δε ακραίοι θα παραμείνουν ως φαινόμενο , όπως παρέμεινε η κου-κλουξ-κλαν .Τα δικαιώματα των μαύρων όμως, δεν πάρθηκαν πίσω κι η Αμερική έχει μαύρο πρόεδρο. 

Όλα τα δικαιώματα απελευθέρωσης και ισότητας , δόθηκαν πρώτα σε χώρες με ρηξικέλευθους ηγέτες που ωθούσαν την ανάπτυξη. Η χώρα μου δεν είναι από αυτές. Θα αναγκαστεί όμως να συμβιβαστεί και να συμπαραταχτεί με τις δυτικές κοινωνίες ,έστω  με καθυστέρηση ,όπως σε όλα τα θέματα. 

Στις εκλογές που έρχονται ,θα παιχτεί πολύ το «χαρτί» του σύμφωνου συμβίωσης . Κίνημα διεκδίκησης για πολιτικό γάμο από ικανούς εκπροσώπους ,δε βλέπω . Κάποια σοβαρά πρόσωπα , τα media δεν τα παίζουν. Και οι ίδιοι δεν έχουν τα κονέ, για να προβληθούν.
 
Οι συνθήκες όμως και οι  διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας θα αναγκάσουν τους κυβερνώντες να προωθήσουν τουλάχιστον το σύμφωνο συμβίωσης. Ίσως αφήσουν να το θεσμοθετήσει ο Τσίπρας ,για να δείξουν στην εκκλησία πως είναι φρόνιμα παιδιά ,ώστε να μη στείλει ψήφους στη χρυσή αυγή.

Όσο καθυστερημένη κι αν είναι η Ελλάδα , η διεθνής πολιτική  σκηνή και η οικονομία είναι υπέρ των lgbt διεκδικήσεων. Μεγάλα Πανεπιστήμια , Εταιρείες και Οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα , το ΔΝΤ και η Ε.Ε. διεξάγουν συνέδρια και εκπονούν έρευνες για τις επιπτώσεις της ομοφοβίας στην οικονομική ανάπτυξη.

 Ο Άνθιμος , ο Σεραφείμ και γενικά η εκκλησία της Ελλάδας μπορεί να ασκούν δύναμη στον κάθε βουλευτάκο αλλά η δύναμή τους , είναι απλή υποσημείωση μπροστά σε κείνη  των Υπερεθνικών Οργανισμών.   
«In those years, people will say, we lost track
of the meaning of we, of you
we found ourselves
reduced to I
and the whole thing became
silly, ironic, terrible:
we were trying to live a personal life
and yes, that was the only life
we could bear witness to

But the great dark birds of history screamed and plunged
into our personal weather
They were headed somewhere else but their beaks and pinions drove
along the shore, through the rags of fog
where we stood, saying “I”».
                            Adrienne Rich, Αμερικανίδα λεσβία ποιήτρια

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

35. το τέλος της φαντασίας



Φανταστείτε, λέει, να υλοποιούνταν στο ΕΚΠΑ ή στο Αριστοτέλειο ή σε οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο ένα σεμινάριο για φοιτητές  με θεματική τη σεξουαλική υγεία . Και να είχε , λέει , στο πρόγραμμα ανάμεσα σε άλλα (πχ. απώλεια της παρθενίας, kinky sex) και ημερίδα αφιερωμένη στο πρωκτικό σεξ.

Φανταστείτε επίσης στο σεμινάριο αυτό με υποστηρικτές τους πανεπιστημιακούς καθηγητές ,με εισηγητές εμπειρογνώμονες μια εταιρείας δονητών και με προώθηση μέσω εντύπων και διαδικτύου, να καλείται ο φοιτητόκοσμος ως εξής:

«Ελάτε να μάθετε τα πάντα για το πρωκτικό σεξ από τους ειδικούς της Good Vibrations ! Θα διαλύσουν τους μύθους περί πρωκτικού σεξ και θα αποκτήσετε διορατικότητα στο ,γιατί οι άνθρωποι το κάνουν, και πώς να το κάνουν καλά!Οι ειδικοί θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων : Πρωκτική ανατομία και δυνατότητα  ευχαρίστησης για όλα τα φύλα.  Πώς μιλούμε γι' αυτό με έναν σύντροφο .Βασική προετοιμασία και υγιεινή. Λιπαντικά, πρωκτικά παιχνίδια και ασφαλέστερο σεξ.  Πρωκτική διείσδυση για αρχάριους και άλλα πολλά! Μάθετε την πραγματικότητα  σχετικά με αυτή τη συναρπαστική αλλά συχνά παρεξηγημένη μορφή ευχαρίστησης.  Μάθετε τα συνήθη λάθη που κάνουν οι άνθρωποι , και πάρτε απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα!»

Φαντασία τέλος!  Εδώ είναι Ελλάδα!  Οι άνθρωποι εδώ δεν μιλούν γι’ αυτά ,που γίνονται. Ούτε ενημερώνουν τους νέους. Εδώ διδάσκονται 'χρήσιμα' πράγματα εξ απαλών ονύχων , όπως ότι "το νερό της κολυμπήθρας ξεπλένει κάθε νέο χριστιανό από το προπατορικό αμάρτημα" ( μάθημα Γλώσσας Δ’ Δημοτικού 2η ενότητα).

Αυτά δε διδάσκονται ποτέ εν Ελλάδι , διότι είμεθα φυσιολογικοί και κανονικοί. Αυτά τα  διαστροφικά , πρόστυχα , αντιχριστιανικά, εξώλης και προώλης  και παρά φύσιν διδάσκονται μόνον εις την Εσπερίαν! Στο Harvard επί παραδείγματι ! Στο πανεπιστήμιο  δηλαδή ,που έχει φοιτήσει  η παγκόσμια ελίτ. Εκείνοι, που κυβερνούν επί δεκαετίες τον πλανήτη...

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

34. talk to your child for five fucking minutes



Παρακολούθησα διαδικτυακά την εκπομπή του Σρόιντερ για τις ομοφοβικές επιθέσεις. Μεταξύ άλλων είχε κι έναν «φυσιολογικό ,Έλληνα, χριστιανό ,οικογενειάρχη» που έλεγε, πως «θα έφτανε  στη βία για να δείξει στα παιδιά του , πως κάτι έκανε , γιατί αλλιώς , τι θα έλεγαν στη μαμά , όταν γύριζαν σπίτι; Πως ο μπαμπάς δεν έκανε τίποτα , άρα η ομοφυλοφιλία είναι κάτι φυσιολογικό;»

 Κι όλα αυτά γιατί  στη θέα ενός ομόφυλου ζευγαριού που φιλιόταν, «δεν μπορούσε να εξηγήσει στα παιδιά του» , που τον ρώτησαν , «τι κάνουν αυτοί» , ότι υπάρχουν  και gay και πως έχουν δικαίωμα στο γάμο και στην οικογένεια.

Αν οι τηλεδημοσιογράφοι είχαν χιούμορ , θα μπορούσαν να βάλουν «καπάκι» το παρακάτω απόσπασμα από ένα show του Louis C. K., που σατιρίζει –κάπως χοντρά βέβαια αλλά έτσι είναι η σάτιρα- την ομοφοβία και κάτι τύπους σαν αυτόν, που αναρωτιούνται «πώς να εξηγήσουν στα παιδιά τους, ότι  δύο άνδρες παντρεύονται».
 
Και ο θεϊκός  Louis C. K δίνει την απάντηση:

- "Είναι το δικό σου σκατόπαιδο . Βρες ένα γαμημένο τρόπο να του το πεις. Γιατί
να είναι πρόβλημα κάποιου άλλου; Δύο τύποι είναι ερωτευμένοι και δε μπορούν να παντρευτούν, γιατί  εσύ δεν θες να μιλήσεις στο άσχημο παιδί σου για πέντε γαμημένα λεπτά ; "

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

33. λεσβίες τραγουδίστριες μέρος δεύτερο

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις λεσβίες τραγουδίστριες της ανάρτησης 13 .

6. K.D Lang : Μοναδική φωνή. Έκανε το coming out της το 1992 , τότε που ήταν μάλλον ..ντεμοντέ να δηλώνεις λεσβία.
 
7. Melissa Etheridge : Φωνή για ροκιές! Αμέτρητες επιτυχίες και απαράμιλλες εμφανίσεις.Ανοιχτά λεσβία από τη δεκαετία του '90. Τον Μάιο παντρεύτηκε με τη σύντροφό της. 

                                               

8.Chely Wright : Το κορίτσι της country music. Τρυφερή φωνή. Απέκτησαν με τη σύντροφό της δίδυμα μετά το γάμο τους και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των gays.

                                    

9. Jen Foster : Νέα Ποπ παρουσία με ζεστή φωνή ,ωραίους στίχους στα τραγούδια της και συνεισφορά στη διεκδίκηση για ισότητα και θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.