Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

12. Romeo and Juliet


Ήρθε να κάτσουμε να τα πούμε, μόλις άρχιζε να βραδιάζει. Λείπει ο άντρας της στο χωριό και τα παιδιά θα έμεναν στη μάνα της. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και καλή  φίλη εδώ και είκοσι ένα χρόνια. Αφού τα είπαμε , ήπιαμε και τον καφέ μας κι είχε μια υπέροχη βραδιά με ρώτησε, πώς κατεβάζω ταινίες.«Όταν λείπουν τα παιδιά κι ο Γιάννης δεν κοιμάμαι εύκολα μόνη μου στο σπίτι».«Τι ταινία θες να δεις;»  Τη ρώτησα.«Κάτι ψαγμένο. Ξέρεις εσύ».

Δεν ξέρω , τι ήξερε πως ξέρω, αλλά βάλθηκα να της δείξω πώς να τις βλέπει on line , γιατί δεν είναι και πολύ εγγράμματη ψηφιακώς η φίλη μου.«Μωρέ , αφού εσύ είσαι νυχτοπούλι , δεν τη βλέπουμε μαζί;»Συμφώνησα . Έβγαλα το laptop στο τραπέζι της βεράντας , έκοψα λίγο πεπόνι και ροδάκινα , έβαλα και δυο ποτήρια λευκό κρασάκι και καθίσαμε.«Τι ταινία είναι;»

Χαμογέλασα κι έδωσα μια «ψαγμένη» απάντηση, η οποία μάλλον την ικανοποίησε.«Πρόκειται για  μοντέρνα εκδοχή  Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Ένας  απαγορευμένος έρωτας μεταξύ δυο νέων ανθρώπων, που οι οικογένειές τους ανήκουν σε έθνη που τα χωρίζει μίσος  και βία . Αλλά αυτοί βιώνουν ένα μοναδικό πάθος. Είναι αριστούργημα».Και πάτησα το play για να αρχίσει το «Out in the Dark».

Μετά από είκοσι λεπτά η φίλη απόρησε : «Καλά , μαρή , ταινία με πούστηδες με έβαλες να δω;»  Και «διόρθωσε» μην τυχόν και παρεξηγηθώ σε χρόνο ντετέ :« Ομοφυλόφιλους ,ήθελα να πω».Την κοίταξα μειδιώντας χωρίς να απαντήσω. Χαμογέλασε κι εκείνη. Ξέρει για μένα από τότε που ήμασταν πιτσιρίκες. Σαν συμφοιτήτριες μιλάγαμε για τους έρωτές μας. Εκείνη για τον Παναγιώτη κι εγώ για την Έλενα… Παρατηρούσα τις αντιδράσεις και τα σχόλιά της δίχως να αποκρίνομαι .
 « Τι καταπίεση , που ζει το παιδί ,ρε πούστη μου! Μα είναι μάνα αυτή; ». Χαμογελούσα σιωπηλή .Όταν παρακολουθώ ταινία ,δε μιλώ. Την άκουγα. Στην προκειμένη περίπτωση απολάμβανα. Εις διπλούν μάλιστα . Και την ταινία και τα σχόλια της Λένας. «Τι τραβάνε οι άνθρωποι». Κι άναβε τσιγάρο. Μέχρι που δάκρυσε στο τέλος. Και συμφώνησε. « Ήταν αριστούργημα». Είναι έντονα συναισθηματική η φίλη μου. Το κρασί , ακόμη και το ελάχιστο εντείνει τις ευαισθησίες της. Την πήγα σπίτι με τ’ αμάξι κι όταν φτάσαμε άκουσα μια πολύ όμορφη πρόταση : «Αν καταλάβεις , πως ένα από τα αγόρια μου είναι gay , βοήθησέ με να το κάνω να νιώθει εντάξει»,είπε.
-«Δε θα χρειαστείς καμια βοήθεια από κανέναν. Απλά να συνεχίσεις να του λες πως τον αγαπάς. Αν το κάνεις ,θα είναι cool και θα νιώθει εντάξει παντού και πάντα »



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ωραία πρόταση! Δεν την έχουμε δει την ταινία. Θα την κατεβάσω, διότι δεν τις βλέπουμε ονλάιν. Μεγάλοι άνθρωποι είμεθα και δεν μπορούμε πολλή ώρα στο γραφείο. Τις βάζουμε σε ουεςμπι και τις βλέπουμε από τηλεοράσεως, στον καναπέ!
Καλό βράδυ!

Unknown είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.
Να τη δείτε, να τη δείτε.
Αν και το post δεν είχε ως κόνσεπτ το προμόσιον της ταινίας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το κατάλαβα το κόνσεπτ του ποστ, αλλά παρόλα αυτά εγώ ασχολήθηκα με την ταινία. Την οποία και κατέβασα, αλλά πού ώρα να την δω... Ελπίζω στο Σάββατο!
Καλή εβδομάδα!